Medische pigmentatie

Medische pigmentatie
Medische pigmentatie is het inbrengen van pigmenten in de huid met als doel iets te camoufleren. Dat kan verschillende redenen hebben. U kunt denken aan het camoufleren van littekens, tepel- en tepelhofpigmentatie, schisis en vitiligo camouflage.

Door een enorme ontwikkeling in naalden en technieken maakt de medische pigmentatie momenteel een enorme groei door. Het pigment wordt oppervlakkig in de huid aangebracht waardoor een zeer realistisch 3D-effect gecreëerd wordt.

 

borst LargeTepel- en tepelhofpigmentatie
Jaarlijks krijgen veel vrouwen te maken met borstkanker. Een borstrecontructie wordt uitgevoerd door een plastische chirurg in het ziekenhuis. Maar voor veel mensen is de borst pas echt af als er ook een tepelhof is toegevoegd. Een tepelhofreconstructie wordt uitgevoerd door een areola specialist. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis. Bij een eenzijdige pigmentatie (unilateraal) zal Yvette zoveel mogelijk proberen om de andere zijde te kopiëren. Er kan altijd een klein verschil zichtbaar blijven. Bij een tweezijdige pigmentatie (bilateraal) kunt u de vorm, kleur en grootte zelf bepalen.

Littekens of vervormingen om de tepelhof als gevolg van een borstlift of borstverkleining kunnen ook geminimaliseerd en gecorrigeerd worden.

Voor mannen en vrouwen van wie de tepelhof te bleek, te klein, asymmetrisch is of geen definitie heeft kan medische pigmentatie een mooie uitkomst zijn.

De behandelingen worden uitgevoerd in een rustige omgeving en bestaan uit drie behandelmomenten met een tussenperiode van 4 tot 6 weken.

 

Schisis camouflage
Schisis is een aangeboren afwijking die zich kenmerkt door een spleet of groef in bovenlip, kaak of gehemelte. Schisis wordt bij voorkeur gecamoufleerd met een fulllips-behandeling. Hierbij wordt de symmetrie hersteld en worden de lippen in het geheel voorzien van een natuurlijke of juist meer opvallende lipkleur.

G1a    G2a    G3a

 

Littekencamouflage
Het is mogelijk om een litteken minder opvallend te maken. De enige voorwaarde is dat het litteken lichter dan de omliggende huidskleur én goed genezen is. Deze vorm van pigmentatie is geschikt voor alle huidskleuren en huidtypen.

Ik adviseer een intakegesprek om samen te kunnen beoordelen wat de mogelijkheden zijn. U kunt denken aan littekens ten gevolge van acné, haartransplantatie of automutilatie.

 

Alopecia areata
Alopecia areata is een haaraandoening waarbij pleksgewijze en mogelijk algehele kaalheid ontstaat. Bij deze aandoening kan het ook voorkomen dat de gezichtsbeharing verdwijnt. Door pigmentatie van wenkbrauwen en een eyeliner kan meer uitdrukking aan het gezicht worden gegeven.

 

shutterstock_200194091 vitiligoVitiligo
Vitiligo is een aandoening waarbij bepaalde pigmentafwijkingen optreden. Dit kan soms behandeld worden met een pigmentatiebehandeling zodat het minder opvalt. De vitiligo moet tenminste drie jaar stabiel zijn. Tijdens het intakegesprek wordt een schatting gemaakt van de benodigde behandelingen en een kleurentest uitgevoerd. Vier tot zes weken later worden de kleur en het testgebied beoordeeld en kan worden gestart met de volledige behandeling.

 

Tarieven

Medische pigmentatie 3 behandelingen
Areola unilateraal € 250,-
Areola bilateraal € 395,-
Litteken-camouflage (60 minuten) € 150,-
Intake (verrekenen bij behandeling) € 25,-
Intake en kleurtest € 50,-
Nabehandeling per nabehandeling
Areola unilateraal € 110,-
Areola bilateraal € 155,-

Voor de genoemde prijzen geldt dat het gehele bedrag bij de eerste behandeling  voldaan dient te worden.  In bepaalde gevallen is het mogelijk om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen.  Informeer hiervoor bij uw zorgverzekering.